pexels-erik-mclean-4193737
Sorin Manolache

Sorin Manolache

Cum să creăm miracole în viața noastră? Ce putem face ca să atragem întâmplari deosebite?

Cu siguranță ți s-a întâmplat să te gândești la cineva și persoana respectivă să te sune sau să iți scrie fix în acel moment. Este obișnuit să numim acest fel de evenimente pură coincidență. 

Carl Gustav Jung Își asculta un client povestind despre un scarabeu auriu care îi apăruse în vis și, exact în acel moment, un scarabeu auriu a intrat pe fereastră.  

Este de la sine înțeles că acest eveniment i-a stârnit curiozitatea lui Jung, el fiind primul psihanalist care a studiat fenomenul mai îndeaproape, numindu-l ulterior sincronicitate.  Sincronicitatea se referă la două sau mai multe evenimente care nu au legătură unul cu celălalt în plan fizic, dar care sunt strâns legate, uneori de-a dreptul fantomatic, la nivel metafizic. Pe scurt, este vorba de improbabilități pline de sens și înțeles.  

Un alt cuvânt cu același sens este și serendipitate (Dex: Fenomenul sesizării anumitor aspecte ale descoperirilor științifice întâmplătoare), termen inventat de autorul Horace Walpole in The Three princes of Serendip, o poveste în care eroii descoperă accidental adevăruri pe care nu le caută.  

Conceptul de serendipitate este unul important din multiple motive. Serendipitatea este, mai întâi de toate, o punte de legătura între emisfera dreaptă și cea stânga a creierului sau, altfel spus între gândirea rațională, rezonabilă și intuiția creatoare și perspicacitate. Scopul este de a elimina alegerile limitative de tip ,„sau-sau” între logic și afectiv, creând din cele două un întreg. 

Fiecare dintre noi a trăit măcar o dată în viață fenomenul de serendipitate.

Un exemplu concret și foarte des întâlnit este momentul acela în care ne îndrăgostim. Fie că suntem implicați în activități profesionale sau suntem în vacanță, se poate întâmpla ca acolo, la un moment dat, fără să așteptăm acest lucru sau să îl căutăm, să întâlnim iubirea vieții noastre. Apoi, privind înapoi, ne și amuzăm gândindu-ne că dacă am fi amânat chiar și cu câteva minute sau ore plecarea, nu ne-am mai fi întâlnit sufletul pereche. 

Evenimentul tragic petrecut la World Trade Center a stârnit declarații parțial de remușcare și parțial de recunoștință din partea acelora care fuseseră concediați cu doar câteva zile înainte de atentat sau care întârziaseră la servici în ziua aceea, pentru că nu le sunase alarma sau fuseseră prinși în traficul New Yorkez.  

Serendipitatea sau sincronicitatea depășește coincidența, acest fenomen având o însemnătate și un înțeles mult mai profunde. Tocmai de aceea, putem spune sincer că de cele mai multe ori, aceste sincronicități ne schimbă viața. 

„Oamenii nu învaţă niciodată din ce li se spune, ei trebuie să se convingă singuri.” Paulho Coelho 

„Dacă vrei să afli secretele universului, gândeşte-te în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie.” Nikola Tesla 

Cum putem știi dacă Universul ne ghidează și dacă suntem pe calea cea bună?

Orice eveniment prin care trecem este o lecție frumoasă menită să ne ajute pe viitor să trăim o viață mai bogată, mai împlinită și, cu siguranță, mai înțeleaptă. 

Desigur, sincronicitățile pot implica și pierderi sau suferință. Dar prin acceptare, vom fi ulterior conduși spre miracolul căruia suntem destinați. 

Așadar, sincronicitatea este o modalitate prin care Universul ne ghidează pe o anumită cale, una pe care în mod normal nu am fi ales-o. 

Iată care sunt semnele ce ne indică că suntem pe drumul cel bun:

 1. Viața devină fluidă și toate lucrurile se aliniază natural. Te simți inspirat(ă) și conectat(ă) la viața ta, care acum pare să curgă lin. 
 2. Începi să descoperi numere unice sau repetitive – iată o alta modalitate ce iți arată că universul te ghidează spre destinația ta. Numărul tău norocos, data nașterii sau un număr cu o semnificație deosebită ți se arată mult mai des. 
 3. Descoperi accidental imagini, articole sau citate pe internet, pe stradă sau oriunde altundeva în jurul tău. Acestea sunt doar mesaje directe de la univers către noi. Ele sunt menite să ne arate că dificultățile prin care trecem sunt doar parte din călătoria personală. 

Sunt multe modalitățile prin care universul ne transmite mesaje, însă ce trebuie să facem atunci când am conștientizat că ni se comunică ceva important, este să avem încredere și să acționăm potrivit instinctului, ci nu a raționalului, care va tinde să neglijeze aceste sincronicități.   

 1. Visele. Ți s-a întâmplat vreodată să visezi, uneori repetitiv, anumite perioade din viața ta sau anumite persoane din trecut? Dacă da, probabil te-ai întrebat și de ce… Pentru că aceste evenimente sau persoane sunt capitole neîncheiate care se cer rezolvate. Răspunsul la majoritatea întrebărilor pe care le adresăm universului ne este dat prin vise. Este posibil să fi avut unele vise atât de intense, încât te-ai trezit cu un puternic sentiment că sunt reale. Ei bine, un astfel de vis ascunde multe mesaje importante pentru tine. Te-ar putea ajuta să notezi detalii legate de visele semnificative de îndată ce te trezești, pentru că universul a încercat să îți comunice multe, dar poate dura un timp până ce vei reuși să accesezi toate simbolurile arătate în vis. 

Dar poate te întrebi ce înseamnă lipsa sincronicităților în ultima perioadă de timp?

Ei bine, când aceste momente de serendipitate devin rare, înseamnă că viața ta continua într-un ritm constant, previzibil și prin nimic remarcabil. Pe de altă parte, este la fel posibil, ca fiind pe aceeași lungime de undă cu sinele tău superior, să nu mai fie necesar ca universul să îți trimită vreun mesaj, de vreme ce ai stabilit deja propria conexiune direct cu acesta. 

Cu toate acestea, să reținem că cea mai sigură cale de a nu avea parte de sincronicități este de a te bloca în rutină, trăsătură ce îi descrie mulți oameni din jurul nostru. 

Ce putem face pentru a spori numărul de sincronicități din viața noastră? 

 1. Gândește-te mai des la coincidențele fericite și integrează-le în perspectiva ta despre viață, ca fiind naturale și așteptate, adoptând acea atitudine a copilului în fața magiei și a miracolului. Acest răspuns neutralizează scepticismul și lumescul care le-ar putea ține la distanță. De asemenea, folosește-te de principiul manifestării pentru a atrage orice lucru cu care rezonezi și pe care te concentrezi. Odată ce începi să faci asta, poți renunța la control, lăsând realitatea să te surprindă. 
 2. Crește și transformă-te prin puterea intuiției, a revelației și a descoperirii de sine. Pentru a face asta, trebuie să petreci mai mult timp fiind curios, contemplativ, introspect, fascinat, deschis la minte și dornic să înveți lucruri noi. Asta înseamnă să citești, să privești, să observi, să scrii, să meditezi profund asupra ta și asupra lumii. Mai exact, opusul stilului de viață pe care societatea îl încurajează. Poate părea dificil pentru unele persoane, dar va merita, și nu doar pentru simplul motiv al coincidențelor. Schimbările din interior produc întotdeauna schimbări și la exterior. 
 3. Identifică-ți impulsurile, sentimentele si gândurile derivate din programarea socială și biologică, dar și pe cele care vin din sinele și inteligența ta spirituală. Sinele spiritual, locul sensibilității și al voinței e singura parte din tine din tine care nu e produsul materiei, al energiei, al spațiului sau al timpului. Cu cât acționezi mai mult din inteligența spirituală și drept răspuns la intuiția veritabilă, cu atât mai improbabilă e calea pe care vei merge în continuare și cu atât mai multe evenimente cu caracter improbabil vei întâlni în cale. 

Cel mai important și simplu aspect pe care vreau să îl rețineți este că FRECVENȚA ÎNALTĂ ÎN CARE VA TRAIȚI VIAȚA FAVORIZEAZĂ SINCRONICITATEA. 

Vă propun 12 activități menite să crească frecvența și să vă ajute ajuta să aveți parte de mai multe sincronicități:

 1. Ceea ce te inspiră, iți va spori vibrația; 
 2. Ține un jurnal în care să notezi aspectele pozitive ale vieții și recunoștința;  
 3. Petrece timp în apă;  
 4. Practică acte întâmplătoare de bunătate; 
 5. Râzi și zâmbește; 
 6. Fă schimbări conștiente pozitive în stilul de viață, credințele, fricile și judecățile personale; 
 7. Petrece timp cu oameni sau în locuri de frecvență înaltă; 
 8. Citește o carte de vibrație înaltă;  
 9. Vizualizează și meditează; 
 10. Stabilește-ți o intenție pozitivă înainte de a merge la somn; 
 11. Ascultă muzica pe care o iubești;  
 12. Plimbă-te în natură.

DISTRIBUIE

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print
Share on email

Adresează-mi o întrebare

Programează o ședință de coaching